Saturday, October 23, 2010

Marineeritud peet


Marineeritud peet - ideaalne lisand kartulitoitude või pudru juurde


Peedi marineerimine

1/2l vett, 1spl soola, 1 klaas suhkrut, 10 nelgi-, 15 pipra-, 5 vürtsitera, 3 loorberilehte, 1/2 l veiniäädikat,
2kg väiksemaid ühesuuruseid peete, vett, tükike mädarõigast.

Terved pestud koorimata peedid keedetakse veega pehmeks, seejärel kooritakse. Keedetakse marinaad, maitseained võetakse välja, lisatakse äädikas ja peedid tervelt või tükeldatult ja keedetakse marinaad lõplikult valmis. Tõstetakse koos marinaadiga eelkuumutatud purkidesse, kuhu lisatakse ka värskelt riivitud mädarõigas. Purgid kaanetatakse õhukindlalt.

Vaata lisaks peet ja peedisalat