Wednesday, August 4, 2010

Kukeseened marineerimine


Kukeseened, kuidas marineerida

Valmistamine: seened pese põhjalikult, vala potti ja keeda omas mahlas, kuni on pehmed, ent veel krõmpsuvad. Seejärel nõruta seened marlil või sõelal, vala potti ja lisa või või margariin. Riputa juurde veidi soola ja pipart (soovi korral). Hauta seeni, kuni need tunduvad või sisse uppuvat. Seejärel pane seened purki ja säilita


Vaata kuidas teha kukeseenekastet http://www.noolis.com/?p=530



kukeseenepirukas



Tainas:
400 g jahu
200 g hapukoort
100 g taluvõid
2 muna
½ tl soola

Täidis:
värsked kukeseened – 1 kg
1 munakollane
2-3 sl hapukoort
sool – maitse järgi
1 munavalge
seesamiseemned
taluvõi seente praadimiseks

Sega munad hapukoore, sulatatud või ja soolaga. Lisa segusse jahu ning valmista pehme tainas. Ka salvrätikuga ning jäta 15 minutiks, seejärel jätka sõtkumist, kuni saad sileda sitke taina.
Lõika puhastatud seened tükkideks, sulata pannil või ning prae seened pruuniks. Haki praetud seened ning jaga kolmeks osaks: 2/3 seeni sega munakollase, hapukoore ja soolaga.

Jaga tainas kaheks osaks: üks suurem, teine väiksem. Suurem osa suru pirukavormi põhjale ja servadele.
Kata tainas hapukooreta seente kihiga ning see omakorda hapukoore ja munakollasega seentega. Seened kata väiksema taina osaga.
Määri pirukas pealt vahustatud munavalgega ning kaunista seesamiseemnetega. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, seejärel 180 kraadi juures veel 10 minutit.

No comments:

Post a Comment