Wednesday, August 4, 2010

Puuviljakompotid retseptid


Marja- ja puuviljakompotid

Marjad suhkruga kihiti. Seda valmistusviisi on väga hea kasutada õigepehme ja mahlase viljalihaga marjade, nagu aedmaasikate, aed ja metsvaarikate, mustikate, kirsside jne. puhul. Selle valmistusviisi juures vett ei kasutata vaid toimi järgmiselt: puhastatud, loputatud ja nõrutatud marjad pane suhkruga kihiti purki või pudelisse ja tõsta külma kohta. 3-4 tunni pärast, kui marjad on kokku vajunud lisa veel marju (samuti vajunud), et purgid ja pudelid oleks servani täis. Seejärel sule purgid ja pudelid ning kuumuta

Ploomikompott

Valmistamine: ploomid pese põhjalikult ja soovi korral eemalda kivid. Pane ploomid vette keema, lisa suhkrut. Roostevaba kahvliga tee ploomidesse pisikesed augud, sest nii püsib ploomi nahk hästi küljes. Kui ploomid on parajalt pehmed, tõsta need purkidesse. Alles jäänud vedelikule lisa veel suhkrut ja keeda valmis siirup, mis vala ploomidele.

Lisaks vaata kuidas õunu säilitada ja vürtsiõunad http://headpannkoogid.blogspot.com

No comments:

Post a Comment