Saturday, July 17, 2010

kala marineerimine


Marinaad heeringale

0,5 l vett
1 -2 porgandit
1 sibul
5 tera pipart
pool loorberilehte
1 tl suhkrut
0,5 - 1 tl soola (kui heeringas on väga soolane, pole soola vaja; kui keskmine, siis võiks 0,5 tl panna, kuna vesi teeb magedamaks)
5 nelki
2 dessertlusikatäit äädikat

Porgandirattad ja sibularõngad panna koos maitseainetega keema, ainult äädikas jätta välja - see lisatakse lõpus, kui köögiviljad on pehmemaks muutunud. Pidage meeles: liiga pehmeks ei tasu juurvilju keeta, siis võivad nad hilisemal serveerimisel serveerimisel katki minna. Marinaad jahutada täielikult ja valada heeringatükkidele.

Juba mõne tunni pärast on heeringatel marineeritud maitse, kuid järgmisel päeval on nad kindlasti veel paremad.

Marineeritud porgandid ja sibulad on väga head, neid võib soovi korral ka rohkem lisada.


Räime marineerimine


Räime sobib kombineerida paljude köögiviljadega, sealihaga jne. Külmad suupisted räimest sobivad ka peolauale.

Räimede marineerimine vaata siit Marineeritud räimed

1 comment:

  1. Marinaad angerjale

    Marinaad:

    2 dl valget kuiva veini
    2 sl konjakit
    2 sl oliiviõli
    soola ja musta pipart
    peale 2 sl võid
    pintseldamiseks 1 munakollane

    ReplyDelete