Friday, July 16, 2010

Marineerimine


Kolmeliitrisse purki mahub 1,5–2 kilogrammi kurke, mille kohta tuleks panna umbes 100 grammi maitserohelist. Tavapärase tilli, küüslaugu, mädarõikajuure ja mustasõstralehtede kõrval võib kurkide marineerimisel kasutada ka kirsilehti, noori mädarõikalehti, estragoni, basiilikut, leeskputke, iisopit, peterselli.
Kurkide marineerimisel tasub marinaadi äädikalahus valmistada üsna lahja , et pääseks mõjule vürtside maitse ning kurkide endagi maitse säilib lahjemas äädikalahuses paremini.
Vaata lisaks kurkide marineerims retsepte siit www.noolis.com



Tomatite marineerimine

Tomatitaimel küpsenud viljadel on parim maitse ja tugevaim aroom, järelvalminud jäävad nende näitajate poolest alla. Tomateid valides kontrolli, et viljad oleksid terved ja värske välimusega. Tomat on õrn ja muljumist ei talu.

Marineerimis retsept

1 l vett
1 spl soola
1 spl suhkrut
2 spl äädikat
mõni pipratera
mõni vürts
tilli

Valmistamine:
Tee tomatitele hambatikuga mõni auk ja lao purkidesse. Keeda marinaad veest ja maitseainetes, vala seejärel tomatitele. Kuumuta purke 10-15 min. Sule purgid kuumalt ja lase toas jahtuda.





Marineeritud kukeseened

2 l noori kukeseeni
3–6 dl vett
1 tl soola
2 dl veiniäädikat
2½ dl suhkrut
2 tükki kaneelikoort
6 nelki
1 loorberileht
1 väike tükeldatud tšillipipar

Keetke marinaad, lisage maitseained ja keetke veel 5–10 minutit, siis kurnake ja kallake see puhastatud seentele. Kuumutage veel koos seentega kuni 10 minutit, tõstke purkidesse ja kaanetage.

Vaata lisaks KUKESEEN – KUKESEENEKASTE www.noolis.com

No comments:

Post a Comment